Склад:
Пастила з :
Пастила — солодощі виготовлені з сушеного пюре фруктів або ягід.
Смак пастили може змінюватися від солодкого до кисло-солодкого з фруктово-ягідними відтінками залежно від складу.
Традиційну пастилу виготовляли ще в давнину на Київській Русі. Її випікали в печі: піч дає ефект поступового зниження тепла, яке й забезпечує рівномірне підсихання пасти з фруктів чи ягід.
Схожі на пастилу десерти готували в Франції, але з інших фруктів та додавали туди яєчний білок. Такий десерт називали «фруктовий паштет». А в Італії часто готували пастилу з абрикосів у вигляді висушених тонких пластинок.— низькокалорійний десерт. Містить лише фрукти та ягоди і зовсім не містить цукру та штучних консервантів;
— багата на клітковину та природні пектини, які сорбують і виводять токсини з організму;
— ми підрахували, що 75 г пастили = 750−1000 г. свіжих фруктів та ягід. Тому достатньо 1−2 пастилок в день, щоб наповнити організм необхідними вітамінами та амінокислотами;Пастила — хороша заміна цукерок. Всі батьки хочуть, щоб діти росли здоровими, а всі діти люблять солодощі, тому питання користі стоїть особливо гостро. Ми пропонуємо пастилу — як корисну альтернативу для дітей.
Можна вводити пастилу з 1 року у невеликих кількостях і поступово доводити до 40−50 грам.